Kinderen

Vitamine G is net zoveel van volwassenen als van kinderen. In onze activiteiten mogen kinderen meedenken en meedoen en ook zijn er diverse kinderprogramma's.

Vitamine G wil kinderen een veilige, liefdevolle en leerzame plek bieden. We hopen dat ze met plezier naar Vitamine G gaan, dat zij volwaardig meedoen, meedenken en ervaren dat het goed is om in Gods huis te zijn en Jezus te volgen.

Meedoen in de vieringen

In onze vieringen is iedereen welkom, ook de allerjongste druktemakers zijn dat. We streven ernaar dat iedereen kan meedoen, dus ook de kinderen. Bijvoorbeeld doordat zij meezingen met de liederen of doordat ze hun gedachten laten horen. Steevast is er een lied speciaal voor de kinderen en er zijn instrumenten voor hen om mee te musiceren. Voor de allerkleinsten is er opvang geregeld in de crèche, de andere kinderen (t/m groep 8) gaan halverwege de viering naar hun eigen kinderprogramma. De oudere kinderen blijven en doen mee aan de viering.

Kinderprogramma

De kinderen komen bij elkaar in verschillende groepen, dat staat hieronder uitgewerkt. Mochten er verdere vragen zijn over het kinderprogramma dan kun je terecht bij kernteamlid Rianne ten Voorde.

Crèche (tot 2,5 jaar)

Vooraf en tijdens de vieringen is er opvang in de crèche voor kinderen tot 2,5 jaar. Er zijn leuke, christelijke voorleesboekjes, er is speelgoed om mee te spelen en er zijn mensen die goed voor de kinderen zorgen.

 

Vitamini's (vanaf 2,5 jaar t/m groep 0)

Bij de Vitamini's gaan de peuters spelenderwijs aan de slag met een Bijbelverhaal. Samen bidden, zingen, luisteren naar het verhaal, eten, drinken en spelen. De Vitamini's maken gebruik van B-boekjes, materiaal van de Internationale Bijbelbond.

 

Kidskerk junior (groep 1 en 2)

Het programma van de Kidskerk  junior wordt gegeven voor kinderen van groep 1 en 2. In het programma van de Kidskerk junior wordt gebruikgemaakt van Spoorzoeken in de Bijbel en BijbelBasics. Tijdens het programma gaan de kinderen op een interactieve manier aan de slag met een thema en Bijbelgedeelte(s), ook wordt er met elkaar gebeden.

Kidskerk (groep 3 t/m 8)

Het programma van de Kidskerk wordt gegeven voor kinderen van groep 3 t/m 8. In het programma van de Kidskerk wordt gebruikgemaakt van Spoorzoeken in de Bijbel en BijbelBasics. Tijdens het programma gaan de kinderen op een interactieve manier aan de slag met een thema en Bijbelgedeelte(s), ook wordt er met elkaar gebeden.