Kinderen

Vitamine G is net zoveel van volwassenen als van kinderen. In veel van onze activiteiten mogen kinderen meedenken en meedoen en ook zijn er diverse kinderprogramma's.

Vitamine G wil kinderen een veilige, liefdevolle en leerzame plek bieden. We hopen dat ze met plezier naar Vitamine G gaan, dat zij volwaardig meedoen, meedenken en ervaren dat het goed is om in Gods huis te zijn en Jezus te volgen.

Meedoen in de vieringen

In onze vieringen is iedereen welkom, ook de allerjongste druktemakers zijn dat. We streven ernaar dat iedereen kan meedoen, dus ook de kinderen. Bijvoorbeeld doordat zij meezingen met de liederen of doordat ze hun gedachten laten horen. Steevast is er een lied speciaal voor de kinderen en er zijn instrumenten voor hen om mee te musiceren. De allerkleinsten (0-3 jaar) komen samen in de Vitamini's-groep, de andere kinderen (groep 1 t/m 8) gaan na het kinderlid of kindermoment naar hun eigen programma's. Geregeld richten we onze vieringen zo in dat jong en oud(er) met elkaar een leerzame en waardevolle tijd kan hebben. Kinderen/tieners vanaf de brugklas blijven in en doen mee aan de viering, bijvoorbeeld in een eigen taak.

Kinderprogramma

De kinderen komen bij elkaar in verschillende groepen, dat staat hieronder uitgewerkt. Mochten er verdere vragen zijn over het kinderprogramma dan kun je terecht bij Rianne ten Voorde.

Vitamini's (0 t/m 3 jaar)

Vooraf en tijdens de vieringen is er opvang in de Vitamini's voor kinderen van 0 t/m 3 jaar. Er zijn leuke, christelijke voorleesboekjes, er is speelgoed om mee te spelen en er zijn mensen die goed voor de kinderen zorgen. De peuters spelenderwijs aan de slag met een Bijbelverhaal. Samen bidden, zingen, luisteren naar het verhaal, eten, drinken en spelen. De Vitamini's maken gebruik van B-boekjes, materiaal van de Internationale Bijbelbond.

Kidskerk junior (groep 1 t/m 3)

Het programma van de Kidskerk  junior wordt gegeven voor kinderen van groep 1 t/m 3. In het programma van de Kidskerk junior wordt gebruikgemaakt van Spoorzoeken in de Bijbel en BijbelBasics. Tijdens het programma gaan de kinderen op een interactieve manier aan de slag met een thema en Bijbelgedeelte(s), ook wordt er met elkaar gebeden.

Kidskerk (groep 4 t/m 8)

Het programma van de Kidskerk wordt gegeven voor kinderen van groep 4 t/m 8. In het programma van de Kidskerk wordt gebruikgemaakt van Spoorzoeken in de Bijbel en BijbelBasics. Tijdens het programma gaan de kinderen op een interactieve manier aan de slag met een thema en Bijbelgedeelte(s), ook wordt er met elkaar gebeden.

Bible Journaling Club

Voor kinderen van groep 3/4 tot en met 8 wordt maandelijks op zaterdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur de Bible Journaling Club gehouden. Kinderen gaan onder begeleiding creatief aan de slag met een Bijbeltekst. De Bible Journaling Club wordt georganiseerd samen met de Grote Kerk en is voor alle kinderen die willen komen. Je krijgt een tas met benodigdheden die geregeld met iets nieuws wordt aangevuld. Deelname is gratis; de Bible Journaling Club wordt financieel mogelijk gemaakt door de Protestantse gemeente Hilversum. Meer informatie/aanmelden? Mail naar Rianne ten Voorde.

PS. door het jaar heen vinden ook gezamenlijke kinderactiviteiten met andere kerken plaats. Houd onze agenda en nieuwsbrief in de gaten voor het laatste nieuws op dat gebied.