Huiskringen

Een huiskring is een geloofsgemeenschap in het klein: een groep van maximaal tien mensen die elkaar elke twee weken opzoekt (meestal op een avond) en ook buiten die momenten op elkaar betrokken is. Ook als je geen lid of vriend van Vitamine G bent, kun je deel zijn van een van onze huiskringen.

Een huiskring is een veilige plaats waar je samen de genade en liefde van God kan ontdekken en mag (leren) uitdelen, de Bijbel met elkaar openslaat, vragen kunt stellen, deelt wat je hebt meegemaakt, naar elkaar omziet, voor elkaar bidt, je talenten inzet en oefent de weg te gaan die Jezus ons voorleefde. Het maakt niet uit of je veel of weinig weet over God en de Bijbel, ervaring hebt met bidden, et cetera. Je bent er om te groeien, om verder te komen, om met elkaar het leven te delen en we helpen elkaar daarbij. Iedereen is welkom mee te doen.

Een huiskring maakt gebruik van materiaal en kan hierin zelf een keuze maken. Een greep uit wat er zoal aangeboden wordt:

  • Een van de werkboeken voor huiskringen van het Evangelisch Werkverband
  • "Met beide benen in de buurt," materiaal van ontwikkelingsorganisatie Tearfund
  • Het kijken en bespreken van de serie The Chosen
  • Werkboek Moderne profeten en het luisteren van de gelijknamige EO-podcast

Wil je meer informatie over de huiskringen in Vitamine G? Lees dan het document Visie huiskringen Vitamine G of neem contact op met Jan-Reindert Voogdt.