In verband met het Corona-virus

Op deze pagina informeren we je graag over hoe Vitamine G omgaat met en inspeelt op de huidige situatie met betrekking tot het Corona-virus en hoe we contact houden met elkaar.

Allereerst hopen we dat het goed met je gaat. We bevinden ons in een situatie die voor iedereen nieuw is. Met elkaar en voor elkaar maken we er het beste van, in vertrouwen op God. Alle vieringen, samenkomsten, kringen, vergaderingen, et cetera die "live" zouden plaatsvinden worden tot en met 1 juni vervangen door online alternatieven en/of afgelast. Wanneer er meer bekend is over de situatie van na 1 juni zal dit bekend gemaakt worden. We hopen dat we in deze periode met elkaar verbonden kunnen zijn en samen manieren kunnen zoeken om te putten uit de bron die Jezus Christus is.

Vieringen via internet

De Vitamine G-vieringen zullen tot en met 1 juni via internet worden gehouden. Wil je graag aan deze online viering meedoen? Van harte welkom! Via onze nieuwsbrief leggen we uit hoe dit in z'n werk gaat. Abonneer je dus graag op onze nieuwsbrief door een bericht te sturen met vermelding van je naam en e-mailadres naar nieuwsbrief@vitamineg.net. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk bericht. Uiteraard kun je ten alle tijde weer van de nieuwsbrief uitschrijven.

Betrokken blijven op elkaar

We zullen het onderlinge face-to-face contact gaan missen. Laten we aan elkaar denken en elkaar bijvoorbeeld wat vaker bellen en/of appen de komende tijd. Wanneer je onderdeel bent van een huiskring, zoek naar mogelijkheden om elkaar online te ontmoeten. Denk ook aan wie je tegenkomt in de viering en pak de telefoon als je denkt: het is misschien wel goed om even te praten. Vraag of God je wil leiden met zijn Geest; het zou je zomaar een heel bijzonder contact kunnen opleveren en/of de wetenschap dat je er voor een ander kon zijn.

Pastorale en praktische hulp

Mocht je in de komende tijd, om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan pastoraal contact dan kan dat natuurlijk. Stuur een e-mail naar pastoralezorg@vitamineg.net en Margriet Verra leest je mail. Zij zal in samenspraak met jou iemand uit het pastorale team vragen je te helpen. Het pastorale team bestaat uit Margriet Verra, Henk van ter Meij, Helene Voogdt, Kaj ten Voorde en Rianne ten Voorde. Heb je het nodig om direct contact te hebben met een van de voorgangers, Kaj of Rianne, bel dan naar 035-6880026.

Het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan praktische hulp, misschien omdat je zelf ziek thuis zit, of omdat je tot de kwetsbare groep mensen behoort. Aarzel niet aan de bel te trekken. Je kunt je hulpvraag sturen aan inactie@vitamineg.net, Jan-Reindert en Rianne lezen dan je mail en doen een oproep in de Vitamine G in Actie-appgroep.

Oog houden voor de wereld om ons heen

Laten we met elkaar voor ogen houden dat we geroepen zijn onze naasten lief te hebben als onszelf. Denk aan hen die hulp nodig hebben - gerelateerd aan Corona, maar laten we niet vergeten dat er nog andere crises zijn in deze wereld. Denk bijvoorbeeld aan wat zich afspeelt op Lesbos. Laten we blijven denken aan bijvoorbeeld onze buren maar ook aan wat verder weg onze aandacht en gebed vraagt.