3-maanden-kring 'Karaktertraining: Jezus navolgen, je karakter ontwikkelen'

Kom jij ook weleens van die aantrekkelijke mensen tegen, van wie je denkt: zo wil ik ook zijn? En dan gaat het niet om uiterlijke schoonheid, maar om een mooi karakter: vriendelijk, dapper, geduldig … In de 3-maanden-kring "Karaktertraining" ga je aan de slag met die karaktereigenschappen waarin jij wilt groeien en die passen bij een leven waarin je Jezus wil navolgen.

Denk je dat karakter aangeboren moet zijn of dat je een (goede) opvoeding gehad moet hebben? Of zou je karaktereigenschappen kunnen aanleren, zoals je kunt leren pianospelen, fietsen of Spaans spreken? In het leven met Jezus blijf je niet onveranderd. De Bijbel spreekt over 'een nieuw mens' worden: het oude uittrekken en het nieuwe aandoen. Maar hoe werkt dat dan? Welk karakter hoort bij iemand die Jezus volgt? En welke stappen kunnen we zetten in die richting? Kunnen we dat oefenen? En wat als het niet lukt? In de 3-maanden-kring "Karaktertraining" willen we antwoorden vinden op deze en andere vragen. En je krijgt tools om er concreet mee aan de slag te gaan! De karaktertraining is ontwikkeld en wordt geleid door Jan-Reindert Voogdt (in het dagelijks leven klinisch psycholoog/psychotherapeut).

Wanneer: dinsdagavond 3, 17 en 31 oktober, 14 en 28 november, en 12 december 2023.
Tijd: inloop met koffie en thee om 19.45 uur, programma van 20.00 tot 21.30 uur.
Locatie: nader te bepalen locatie in Hilversum.
Aanmelden: voor woensdag 20 september,  bij Jan-Reindert Voogdt, jan-reindert@vitamineg.net.

3-maanden-kringen in Vitamine G
Wil je je samen met anderen gericht verdiepen in een onderwerp? En vind je het ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Dan is een 3-maanden-kring iets voor jou. Je komt eens in de twee weken bij elkaar, in totaal bestaat een 3-maanden-kring uit circa 5-7 bijeenkomsten. Iedereen is welkom, ook geïnteresseerden van buiten Vitamine G.

Lees ook de informatie over de gelijktijdige 3-maanden-kring: het boek Job, over menselijk lijden en een bizarre weddenschap.

Ben je wel geïnteresseerd in een 3-maanden-kring, maar kun je niet op deze avonden? Laat jouw interesse in ieder geval weten zodat we kunnen kijken wat er mogelijk is. Begin januari maken we de onderwerpen van de volgende ronde van twee 3-maanden-kringen bekend (looptijd februari-april 2024).