Kinderen

Vitamine G is net zoveel van volwassenen als kinderen. In onze activiteiten mogen kinderen meedenken en meedoen en ook is er een kinderprogramma.

Vitamine G wil kinderen een veilige, liefdevolle en leerzame plek bieden. We hopen dat ze met plezier naar Vitamine G gaan, dat zij volwaardig meedoen, meedenken en ervaren dat het goed is om in Gods huis te zijn.

Meedoen in de vieringen

In onze vieringen is iedereen welkom, ook de allerjongste druktemakers. We streven ernaar dat iedereen kan meedoen in onze vieringen. Dus ook de kinderen. Bijvoorbeeld doordat zij meezingen met de liederen of doordat ze hun gedachten laten horen. Steevast is er een lied speciaal voor de kinderen en er zijn instrumenten voor hen om mee te musiceren. Voor de allerkleinsten is er opvang geregeld in de crèche, de andere kinderen (t/m groep 8) gaan halverwege de viering naar hun eigen kinderprogramma. De oudere kinderen blijven en doen mee aan de viering.

Kinderprogramma

De kinderen komen bij elkaar in verschillende groepen, dat staat hieronder uitgewerkt. Voor uitgebreidere informatie over de visie op en de organisatie van de crèche en Vitamini’s, kun je de visieschets lezen. Mochten er verdere vragen zijn over het kinderprogramma dan kun je terecht bij kernteamlid Inge van Strien.

Crèche (tot 2,5 jaar)

Vooraf en tijdens de vieringen is er opvang in de crèche voor kinderen tot 2,5 jaar. Er zijn leuke voorleesboekjes, er is speelgoed om mee te spelen en mensen die goed op de kinderen passen.

 

Vitamini’s (vanaf 2,5 jaar tot groep 1)

Bij de Vitamini’s gaan de peuters spelenderwijs aan de slag met een Bijbelverhaal. Samen bidden, zingen, luisteren naar het verhaal, eten, drinken en spelen. De Vitamini’s maken gebruik van B-boekjes, materiaal van de Internationale Bijbelbond.

 

Kidskerk (groep 1 t/m 8)

Het programma van de Kidskerk wordt gegeven voor kinderen van groep 1 t/m 8. Het voornemen is om met ingang van seizoen 2020/2021 deze groep op te splitsen in onderbouw en bovenbouw. In het programma van de Kidskerk wordt gebruik gemaakt van Spoorzoeken in de Bijbel, materiaal van het Praktijkcentrum. Tijdens het programma gaan de kinderen op een interactieve manier aan de slag met een thema en Bijbelgedeelte(s).